Φεστιβάλ Πάρου 2024

Φεστιβάλ Πάρου 2024


Το 7ο Φεστιβάλ Πάρου είναι μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 17 μέχρι τις 21 Ιουλίου, με επίκεντρο την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά και σκοπό την ανάδειξη του πολύπλευρου πολιτισμού του τόπου και των ανθρώπων του.

​Η μουσική, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, η λογοτεχνία, οι τέχνες, η διατροφή και οι κάθε λογής θρησκευτικές και άλλες παραδόσεις, η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού στο σύνολό της διαμορφώνει ένα πλούσιο πεδίο διάδρασης τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών με το παρελθόν και το παρόν του τόπου. Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, εργαστήρια με ντόπιους τεχνίτες και ένα πλήθος άλλων δράσεων αποσκοπούν να αναδείξουν την αθέατη πλευρά του νησιού. Οι δράσεις του Φεστιβάλ επικεντρώνονται στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς που αναπτύσσεται γύρω από το Κάστρο, αλλά αναφέρονται ευρύτερα στον πολιτισμό του νησιού.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις.

Διοργάνωση: ΑΜΚΕ Φεστιβάλ Πάρου. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Δήμος Πάρου. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

festivalparos.gr

Date

Ιούλ 19 - 21 2024
Ongoing...

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.