Ναξιώτικη Αποκριά 2024

Ναξιώτικη Αποκριά 2024

Ναξιώτικη Αποκριά 2024: Η ανακοίνωση του δήμου για το εορταστικό τριήμερο <p data-wpview-marker=

Με ένα βίντεο-πρόγευση για όσα υπόσχεται να συμβούν συνοδεύει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το κείμενο-αναγγελία για τη γιορτή της Αποκριάς στη Νάξο από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

«Τον πρώτο μήνα της φετινής άνοιξης, την περίοδο που η φύση φοράει τα καλά της και ο λαμπερός κυκλαδίτικος ήλιος αντανακλάται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, υπάρχει ένα μαγικό νησί που η αύρα του σε αιχμαλωτίζει στα ολόλευκα σοκάκια του, μα και στα άδυτα της μακραίωνης ιστορίας του!

Σε αυτό το μοναδικό ανοιξιάτικο Κυκλαδίτικο τοπίο, στη Νάξο του Διονύσου, τα Ανθεστήρια συναντώνται με την παράδοση και σύγχρονες δημιουργίες, συνθέτοντας ένα μείγμα γεμάτο σαγήνη και μυστήριο!

Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της.

Κέφι, μυσταγωγία, αρχέγονες τελετές, τσαμπούνες και ντουμπάκια αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν μια ζωή…»

ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2024

15-16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 

Πηγή: cycladesopen.gr

Date

Μαρ 15 - 17 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.