Νάξος: Προβολή Ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”

Νάξος: Προβολή Ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου και ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου διοργανώνουν προβολή της ταινίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Mediterranean: Life under Siege), την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (οδός Κοντολέοντος), στο πλαίσιο Πρωτοβουλίας ‘Από το σινεμά, στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement’, αποτελώντας τοπικούς Συμμάχους – Πρεσβευτές της, στη Νάξο.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων μέσω των ταινιών και η κινητοποίησή τους να εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν δράση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Mediterranean: Life under Siege) Σκην.: Frederic Fougea. Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του Frédéric Fougea, αναδεικνύει τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου, αλλά και τους κινδύνους που αυτή αντιμετωπίζει, μέσα από μαγευτικές εικόνες. Πρωταγωνιστούν αντιπροσωπευτικά είδη ζώων, πτηνών και θηλαστικών που ζουν στην Μεσόγειο, όπως η φάλαινα φυσητήρας, η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, μια οικογένεια πελαργών, ένας θαλάσσιος αετός και μια γάτα των Κυκλάδων.

Δείτε το trailer εδώ.

 

Date

Δεκ 10 2023
Expired!

Time

5:00 pm - 7:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.