Τήνος : Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Τήνος : Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, με ένα γιορτινό εργαστήρι χορωδίας με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 11:30-13:30).

Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Μαργαρίτας Σαλταμανίκα, οι συμμετέχοντες θα «ταξιδέψουν» μουσικά από τα Έξω Μέρη της Τήνου μέχρι τη Θράκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μαθαίνοντας παράλληλα ιδιαίτερες ιστορίες, ήθη και έθιμα του τόπου μας. Μοιρασμένοι σε δύο ομάδες, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν πώς λειτουργεί μία δίφωνη χορωδία, τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθώς και τις δυνατότητες που χαρίζει ακουστικά το συγκεκριμένο σύνολο. Στη συνέχεια, θα μελετήσουν παραδοσιακά άσματα και κάλαντα διασκευασμένα για δύο φωνές, τα οποία και θα τραγουδήσουν.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Date

Δεκ 16 2023
Expired!

Time

11:30 am - 1:30 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.