18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου


Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2005 στο νησί της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 14 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 με τρεις εβδομάδες κλασικής μουσικής και παραστάσεων όπερας για όλες τις ηλικίες.

Festival Kick-Off: Ημέρα της Βαστίλης, Κυριακή 14 Ιουλίου στις 19:30 στους κήπους του Δημαρχείου της Ποσειδωνίας.
Η Παιδική Χορωδία του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot, με γαλλικές άριες, μαζί με σολίστ από το Greek Opera Studio. Είσοδος ελεύθερη.

Bravo! Brava! Όπερα για τα παιδιά, Πέμπτη18 Ιουλίου στις 11:00, Θέατρο Απόλλων.
Παρουσίαση όπερας σε παιδιά και μεγάλους με επικεφαλή τον Έλληνα πιανίστα Μάριο Καζά. Η εκδήλωση εξερευνά διάφορους τύπους φωνής μέσα από μουσικές παραστάσεις του Greek Opera Studio 2024.

Ένα δάκρυ για την ειρήνη: Συναυλία με συνθέτες από την Ανατ. Ευρώπη, Παρασκευή19 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
Βραδιά κλασικής μουσικής από την Ανατολική Ευρώπη, με τον Tokarev Yaroslav στο βιολί και τον πιανίστα Μάριο Καζά. Μαζί τους ο βαρύτονος Vasko Zdravkov και ο μπάσος Tihomir Jakimovski με σλαβικές άριες.

«Τα δάχτυλα αγρίεψαν»: Πιάνο για «4 χέρια», Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
Οι πιανίστες Μάριος Καζάς, Μανώλης Παπασηφάκης και Andrej Naunov παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα σόλο πιάνο και κομμάτια για 4 χέρια.

Μεγάλο Γκαλά Όπερας με την ορχήστρα Opera Româna Craiova, Κυριακή 21 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
Ο μαέστρος Giovanni Pompeo ηγείται μιας αξέχαστης βραδιάς, με διεθνείς σολίστ και με μια ειδική εμφάνιση από τους Chœur d’Enfants d’Ile-de-France.

Don Pasquale του Donizetti, Δευτέρα, 22 Ιουλίου & Τρίτη, 23 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
O σκηνοθέτης Detlef Soelter και ο μαέστρος Andrej Naunov, διευθύνουν αυτήν την υπέροχη παραγωγή, με πρωταγωνιστές τους Vianca Alejandra, Viktor Campos Leal, Vasko Zdravkov και Tihomir Jakimovski.

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
O μαέστρος Τζιοβάνι Πομπέο διευθύνει το Four Seasons του Vivaldi με τη σολίστ Meda Stanciu, ακολουθούμενο από το Der Hirt auf dem Felsen του Schubert με τη σοπράνο Michela Varvaro, υπό τη διεύθυνση του Fabio Serani.

Turandot του Puccini, Πέμπτη 25 Ιουλίου, Σάββατο 27 Ιουλίου και Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:30, Θέατρο Απόλλων.
Ο σκηνοθέτης Antoniu Zamfir παρουσιάζει το αριστούργημα του Πουτσίνι με ένα αστρικό καστ συμπεριλαμβανομένων των Eilana Lappalainen, Giorgi Meladze, υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pompeo με την Opera Româna Craiova.

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, Παρασκευή 26 Ιουλίου, Θέατρο Απόλλων.
Η δεύτερη συναυλία δωματίου της σειράς παρουσιάζει το Eine kleine Nachtmusik του Μότσαρτ & την Συμφωνία Νο. 40 σε σολ ελάσσονα με μαέστρο τον Peter Tiboris και το Intermezzo sinfonico da Saida  του Zama, το Il bacio του Arditi και το Tuttifantchen του Hindemith με μαέστρο τον Fabio Serani.

Liederabend, Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 20:30.
Αριες και κλασικά τραγούδια ερμηνευμένες από το Greek Opera Studio 2024 συνοδευόμενες από τον Wolfgang Kluge στο θέατρο Απόλλων.

Συναυλία Γερμανικής μουσικής, Τρίτη 30 Ιουλίου, 20:30 στο Θέατρο Απόλλων.
Ο πιανίστας Wolfgang Kluge και η σοπράνο Eilana παρουσιάζουν τον Βάγκνερ και τον Στράους με συνοδεία τη φλαουτίστα Aline Vannuys και τη μέτζο-σοπράνο Sawyer Branham.

Greek Opera Studio Gala, Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 20:30.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το Γκαλά του Greek Opera Studio, που παρουσιάζει τα ταλέντα των συμμετεχόντων του 2024 σε μια σκηνοθετημένη παραγωγή με άριες, ντουέτα και σύνολα στο θέατρο Απόλλων. Σκηνοθεσία: Kristina Franz, Detlef Soelter και Eilana Lappalainen.

Πληροφορίες εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου 22810 85192 ή online στο www.ticketservices.gr.

 

Date

Ιούλ 14 - 31 2024
Ongoing...

Time

8:00 am - 6:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.