Αγιασμός των υδάτων στο Λυώνα Νάξου

Αγιασμός των υδάτων στο Λυώνα Νάξου

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων του Όρμου Λυώνα Νάξου προσκαλεί όλους τους Ναξιώτες και τους επισκέπτες του νησιού το Σάββατο των Θεοφανίων στις 10 π.μ. στον αγιασμό των υδάτων στο Λυώνα, όπως πέρυσι, ενώ συνοδεία παραδοσιακών οργάνων θα ακουστούν τα παραδοσιακά Κορωνιδιάτικα κάλαντα της ημέρας: “Αύριο είναι τω Φωτώ π’ αγιάζουνε τον κόσμο…”

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του “θ’ ακολουθήσει γλέντι στην παραλία, με νησιώτικα όργανα, μεζέ και κρασί. Σας περιμένουμε στο γραφικό Λυώνα με το αυθεντικό τοπίο και τους πρόσχαρους και φιλόξενους Λυωνιάτες” σημειώνοντας με έμφαση πως “υπάρχει και η άλλη Νάξος, που αγιάζει με την παρουσία της όλο το νησί”.

Τέλος ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων του Όρμου Λυώνα Νάξου ευχαριστεί την πανταχού παρούσα Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της Δημήτρη Καπούνη που είναι αρωγοί και σ’ αυτή την εκδήλωση.

Πηγή: cycladesopen.gr

Date

Ιαν 06 2024
Expired!

Time

10:00 am - 12:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.