Ανάδειξη της περιοχής της Λυγαριάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φολεγάνδρου

Ανάδειξη της περιοχής της Λυγαριάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φολεγάνδρου

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φολεγάνδρου, στο πλαίσιο των δράσεών τους στην περιοχή της Λυγαριάς, αποφάσισαν να καθαρίσουν και τον “ποταμό” που καταλήγει στη Λυγαριά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Σε συνέχεια των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου στην περιοχή της Λυγαριάς, αποφασίσαμε την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής καθαρίζοντας τον «ποταμό» που καταλήγει στην παραλία της Λυγαριάς.

Όποιος θελήσει να επισκεφθεί αυτό το κομμάτι του νησιού μας, θα αντιληφθεί την σπάνια φυσική ομορφιά που έχει. Πρόκειται για μια διαδρομή με «σκάλες» όπου οι ντόπιοι παλιά φύτευαν τα λαχανικά τους, με πηγάδια που αναβλύζουν πόσιμο νερό όλο τον χρόνο, αλλά και με το ιδιαίτερο μονοπάτι που οδηγεί στην Βαγιά (στην αρχή του «ποταμού») μέσα από ένα «δάσος» από αρμυρίκια. Αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο «πράσινες» διαδρομές του νησιού μας, που οφείλουμε να βοηθήσουμε για να αναδειχθούν.

Για τον λόγο αυτό, παίρνουμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε τον καθαρισμό του «ποταμού» το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου και θα ήταν χαρά μας να βοηθήσουν εθελοντικά όλοι όσοι επιθυμούν.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαδρομής που θα ξεκινάει από την παραλία της Λυγαριάς και θα τελειώνει στην Βαγιά, με ενδιάμεσους σταθμούς τις σκάλες και τα πηγάδια, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει την φύση, να ξεκουραστεί καθώς και να δροσιστεί από το νερό των πηγαδιών.

Στο άμεσο μέλλον θα επιδιώξουμε την ένωση του μονοπατιού με το δρόμο της Άνω Μεριάς, ενώ σε δεύτερο χρόνο μετά τον καθαρισμό του «ποταμού» θα ξεκινήσουμε την επισκευή των ξερολιθιών «στον ποταμό» καθώς και στις «σκάλες».

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος κάνουμε προσπάθεια για να γνωρίσουμε οι ντόπιοι και οι επισκέπτες τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές της Φολεγάνδρου που μέχρι τώρα δεν έχουν αναδειχθεί και να κάνουμε επισκέψιμα περισσότερα μέρη του νησιού μας, «σώζοντάς» τα από τον κίνδυνο να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου.

Ελπίζουμε ότι με τη δουλειά μας θα έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα, που θα μας μπολιάσει με όρεξη για περισσότερες δράσεις σε άλλες παραλίες και μονοπάτια του νησιού. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί για να αναδείξουμε τις κρυφές και κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της Κυκλαδίτικης φύσης!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φολεγάνδρου.”

Πηγή: cycladeslive.gr

Date

Ιαν 20 - 21 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.