Διαδικτυακή διαβούλευση για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

Διαδικτυακή διαβούλευση για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

Μετά τα αρνητικά σχόλια και κριτική που προκάλεσε η παρουσίαση από τον κ. Δημήτρη Κούτουλα για τη γαστρονομική ταυτότητα της Νάξου και το γαστρονομικό φεστιβάλ που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο νησί, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους πολίτες σε δημόσια διαβούλευση για τη γαστρονομική προβολή του νησιού μέσα από εισήγηση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Προσκαλεί τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να υποβάλλουν τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους σχετικά με την εισήγηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ειδικότερα, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτίθεται να διευρύνει τις ενέργειες τουριστικής προβολής που υλοποιεί, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα του 2024 δύο διοργανώσεις με σκοπό τη στοχευμένη προβολή της γαστρονομίας στα πέντε νησιά του Δήμου. Έτσι, ο δήμος ανέθεσε την ετοιμασία εισήγησης με αντικείμενο τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, η οποία τίθεται σε δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση μέσω της παρακάτω σελίδας μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2024.

Κάθε ενδιαφερόμενος και ενδιαφερόμενη θα βρει το πλήρες κείμενο της εισήγησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1ntAPdyFyL9-j6iUsQRijK7jFj0z3jenH/view

Η εισήγηση περιλαμβάνει το σκεπτικό για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, παραθέτει το προτεινόμενο brand για τη στοχευμένη γαστρονομική προβολή των πέντε νησιών στο πλαίσιο της συνολικής τουριστικής καμπάνιας του Δήμου (στο κεφάλαιο «Υπηρεσία 1»), ενώ περιγράφει αναλυτικά τις δύο δράσεις που προτείνεται να υλοποιήσει ο Δήμος για το 2024 (στο κεφάλαιο «Υπηρεσία 4»):

• τη διοργάνωση «Great Food of Naxos Celebration» για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2024
• τη διοργάνωση «Βραβεία Ναξιώτικης Γαστρονομίας» για την περίοδο Νοεμβρίου 2024

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να υποβάλλουν τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους σχετικά με την εισήγηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη συνολικότερη ανάδειξη της γαστρονομίας στα πέντε νησιά του Δήμου στα εξής e-mail :
[email protected]
[email protected]

Πηγή: naxostimes.gr

Date

Φεβ 10 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.