Ο πρωθυπουργός στους «Διαλόγους της Νισύρου»

Ο πρωθυπουργός στους «Διαλόγους της Νισύρου»

Οι φετινοί «Διάλογοι της Νισύρου» του Ιδρύματος Γεώργιος Μ. Μίχαλος θα διεξαχθούν στη Νίσυρο στις 4-7 Ιουλίου, φέρνοντας στο επίκεντρο των συζητήσεων την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με τη γεωπολιτική, την ενέργεια και τη νησιωτικότητα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη υψηλού κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και δημοσιογράφοι με πολυετή παρουσία σε πανελλαδικά και ξένα Μέσα θα εξετάσουν και θα αναδείξουν τα ουσιαστικά ζητήματα, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτεινόμενες λύσεις για τη βιωσιμότητα των μικρών νησιών μέσα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταβάλλεται λόγω των προκλήσεων.

Θεματικές των «Διαλόγων»: 

  • Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Ενεργειακή Ασφάλεια
  • Κλιματική Αλλαγή: Βιωσιμότητα των Νησιών και της Παράκτιας Ελλάδος & o Πρωτογενής Τομέας
  • Gr-eco και Smart Islands: Παραδείγματα και Προοπτικές
  • Τουρισμός και Υπερτουρισμός: Όρια, Διαχείριση και Οικοτουρισμός

Ακόμη, θα παρουσιαστεί η μελέτη του ΟΦΥΠΕΚΑ και της διαΝΕΟσις: «Στρατηγικό Σχέδιο Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000».

Οι «Διάλογοι της Νισύρου» τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας Οικουμενικού Πατριάρχου Κ.Κ. Βαρθολομαίου

Η είσοδος στους «Διαλόγους της Νισύρου» είναι δωρεάν.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ.

Για τα ζητήματα προσβασιμότητας και παραμονής σας στη Νίσυρο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας email στο nisyrosdialogues@mihalosfoundation.org ή καλώντας στο 6949365397 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00).

Περισσότερες πληροφορίες: mihalosfoundation.org

 

Date

Ιούλ 04 - 07 2024
Expired!

Time

8:00 am - 6:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.