Εργαστήρι δημιουργίας ψηφιακού καναλιού στη Τήνο

Εργαστήρι δημιουργίας ψηφιακού καναλιού στη Τήνο

«Εκπέμπω ψηφιακά» - Εργαστήρι δημιουργίας ψηφιακού καναλιού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου (13 Φεβρουαρίου), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει σπονδυλωτό εργαστήρι δημιουργίας ψηφιακού καναλιού για σχολικές ομάδες με τίτλο «Εκπέμπω Ψηφιακά» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο για να κλείσουν ημερομηνία.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν τη διαδικασία και τις προδιαγραφές δημιουργίας ενός σύγχρονου ψηφιακού καναλιού, καθώς και τα στάδια και τις τεχνικές ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου, από τη δημιουργία ενός podcast μέχρι τη διεξαγωγή μιας ζωντανής εκπομπής. Μέσω του εργαστηρίου, τα παιδιά θα μάθουν να χειρίζονται με ασφάλεια τα ψηφιακά μέσα ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους ψηφιακό κανάλι με εκπομπές εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, για μικρούς και μεγάλους.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλ. 22830 31290 καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

ΠΙΟΠ Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01, τηλ.22830 31290, piop.gr

Date

Φεβ 06 2024
Expired!

Time

10:30 am - 4:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.