Σύρος : «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του Γιώργου Μ. Φουστάνου

Σύρος : «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του Γιώργου Μ. Φουστάνου

ΕΚΘΕΣΗ: «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του Γιώργου Μ. Φουστάνου

Η έκθεση «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα – The Greek Shipping Miracle» του Γιώργου Μ. Φουστάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι και διοργανώθηκε από την ΝΑΒΙΡΑ ΑΜΚΕ, είχε σημαντική απήχηση στο ευρύ κοινό, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια όσον αφορά την εκπαιδευτική της αξία.

Με γνώμονα αυτό, επαναλειτουργεί από τις 20 Νοεμβρίου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Βασικός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα να την επισκεφθούν κάτοικοι του νησιού, το οποίο αποτέλεσε την ιστορική αφετηρία της πορείας της ναυτιλίας των Ελλήνων και ιδιαίτερα οι μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Χώρος: Πινακοθήκη Κυκλάδων
Ημερομηνίες:
– Δευτέρα 20 Νοεμβρίου – Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και
– Δευτέρα 8 Ιανουαρίου – Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024
Ωράριο: 10.00 – 14.00 (Εκτός Κυριακής)

Λίγα λόγια για την έκθεση
Οι διαχρονικές επιδόσεις των Ελλήνων στην εμπορική ναυτιλία συνθέτουν το σπουδαιότερο ίσως κεφάλαιο στην ιστορία των δύο αιώνων του νεότερου ελληνικού έθνους. Η εντυπωσιακή πορεία τους από την εποχή της μετάβασης της ναυτιλίας των Ελλήνων από τα ιστιοφόρα στα ατμόπλοια, με αφετηρία την Ερμούπολη στα μέσα του 19ου αιώνα, αποτελεί μοναδικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε χωρίς την οικονομική στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Παρά τον καταλυτικό ρόλο της στην εξέλιξη της εθνικής οικονομίας και την αδιαμφισβήτητη συμβολή της στην ευημερία του Ελληνικού λαού, η εμπορική ναυτιλία παραμένει ως σήμερα άγνωστη σε ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης αφού ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα σε βάθος με την μελέτη των επιτευγμάτων της τα οποία την έχουν καταστήσει ηγέτιδα δύναμη στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές.

Η έκθεση του Γιώργου Μ. Φουστάνου, «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» φιλοδοξεί να αναδείξει μέσα από μια σειρά συνθέσεων σπάνιου φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, την ξεχωριστή αυτή διαδρομή ενάμιση και πλέον αιώνα.

Date

Νοέ 23 2023 - Δεκ 23 2023
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.