Εργαστήρια δημιουργικής επανάχρησης υλικών στη Μήλο

Εργαστήρια δημιουργικής επανάχρησης υλικών στη Μήλο

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μήλου «Η Αφροδίτη», στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης, με την υποστήριξη της οργάνωσης Cyclades Presentation Fund ξεκινούν τα Ανοιχτά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Δημιουργικών Τεχνών για την απόκτηση και ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Τα εργαστήρια θα βασιστούν στη πολύχρονη πρακτική εμπειρία, έρευνα και γνώση της εκπαιδεύτριας του προγράμματος κας Τζούλι Γκίμπνυ – Βαμβακάρη, πάνω στη δημιουργική χρήση ανακυκλωμένων ή επαναχρησιμοποιούμενων υλικών όπως χαρτί, δέρμα, ξύλο, πλαστικό και ύφασμα. Ακόμη και υλικά από τη παράδοση του νησιού όπως παλιά «υφαντά», μοτίβα και σχέδια μπορούν να «παντρευτούν» με το σύγχρονο και δημιουργήσουν κάτι νέο.

Στο εργαστήρι μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος/η . H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Μήλου στις 5 μμ μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πηγή: milos.news

Date

Φεβ 05 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.