Σίφνος: Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής MuSifanto

Σίφνος: Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής MuSifanto

Τη σύνδεση της κλασικής μουσικής με τη φυσική ομορφιά και τη ζώσα μουσική παράδοση του νησιού αναδεικνύει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής MuSifanto που επιστρέφει στη Σίφνο για 9η χρονιά, από 2 έως 8 Ιουλίου. 

Με την θεματική «Νερά, Δέντρα, Περιβόλια» στόχος του 9ου MuSifanto είναι να υποστηρίξει την ομαλή συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση και να φέρει κυρίως την κλασική, αλλά και άλλα είδη μουσικής, κοντά στους μαθητές, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Σίφνου που ενδιαφέρονται για τις τέχνες και τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του νησιού.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει καταξιωμένους ερμηνευτές και δασκάλους, που μέσα από καθημερινές συναυλίες, ρεσιτάλ και σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, μονωδίας και δημιουργίας μαθητικής ορχήστρας και παιδικής χορωδίας σε σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, επιχειρούν να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανάλογα ακούσματα.

Το Φεστιβάλ έχει θέσει και φέτος υπό την αιγίδα της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Date

Ιούλ 08 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.