Νάξος: Κάλεσμα συμμετοχής στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Κάλεσμα συμμετοχής στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» περνάει από τη Νάξο.

Η Τελετή Αφής της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για πρώτη φορά μετά το 2004, η Νάξος συμμετέχει στη Λαμπαδηδρομία που οργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Παρασκευή 19 Απριλίου θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα. Πριν αλλά και κατά την άφιξή της, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Νάξου εκδηλώσεις για την υποδοχή της. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί παιδιά από 8 έως 15 ετών να πλαισιώσουν τις δράσεις που θα οργανωθούν.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης».

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Πηγή: naxostimes.gr

Date

Μαρ 10 2024
Expired!

Time

11:00 am - 1:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.