Πρεμίερα του ντοκιμαντέρ DamBusters – the start of the riverlution

Πρεμίερα του ντοκιμαντέρ DamBusters – the start of the riverlution

 

Το MedINA σάς προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με την 1η προβολή του ντοκιμαντέρ DamBusters – the start of the riverlution στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας την προβολή του σε 17 χώρες, σε Ευρώπη και Αμερική, και την ενθουσιώδη αποδοχή του από το ευρύ κοινό, η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την απομάκρυνση τεχνητών εμποδίων από τους ποταμούς της Ευρώπης. Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι της Ισπανίδας μηχανικού Pao Fernández Garrido σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, η οποία προσπαθεί να μάθει γιατί απομακρύνονται τα φράγματα από τα ποτάμια και ποιοι είναι οι ήρωες των ποταμών που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες κατεδάφισης εμποδίων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το θέμα της απομάκρυνσης τεχνητών εμποδίων από ποταμούς και κέρασμα στο φουαγιέ της Ταινιοθήκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
18:00 | Προσέλευση κοινού
18:30 – 19:40 | Προβολή ντοκιμαντέρ #DAMBUSTERS
19:40 – 20:25 | Συζήτηση
20:25 – 21:00 | Κέρασμα στο φουαγιέ

Συντονίστρια:
Αλεξάνδρα Παππά, Υπεύθυνη Προγραμμάτων για το Νερό, MedINA

Ομιλητές:
Αλέξης Κατσαρός, Εκτελεστικός Διευθυντής, MedINA
Δρ. Φοίβος Μουχλιανίτης, Βιολόγος ΑΠΘ, συνεργάτης World Fish Migration Foundation
Κατερίνα Κορυζή, Διευθύντρια Ιδ. Γραφείου Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ΥΠΕΝ
Ειρήνη Λυρατζάκη, Συντονίστρια του έργου ‘Απομάκρυνση φραγμών από ποταμούς: σχέδιο εφαρμογής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη’, MedINA
Herman Wanningen, Διευθυντής World Fish Migration Foundation & Dam Removal Europe

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή των: World Wildlife Fund (WWF), Magen Entertainment, World Fish Migration Foundation (WFMF).
Δημιουργοί: Francisco Campos-Lopez Benyunes & Herman Wanningen
Σκηνοθεσία, σενάριο και επιμέλεια: Francisco Campos-Lopez Benyunes
Παραγωγοί: Herman Wanningen, Joshua Royte and Francisco Campos-Lopez Benyunes
Με την οικονομική υποστήριξη των: Dam Removal Europe, The Nature Conservancy, Wetlands International, Dutch National Postcode Lottery, BioHabitats, Mulago Fund, Forest Peace Foundation and EU LIFE programme.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το MedINA στο πλαίσιο του προγράμματος “Scaling up dam removal: implementation plan for Southeastern Europe” με την υποστήριξη των European Open Rivers Programme, MedWet & French Biodiversity Agency (OFB).

Πηγή: Facebook

Date

Φεβ 02 2024
Expired!

Time

6:00 pm - 10:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.