Προσκλήσεις επιχορηγήσεων Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Προσκλήσεις επιχορηγήσεων Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Το Υπουργείο Πολιτισμού απευθύνει δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχή αιγίδας για δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν το 2024, και αφορούν στον τομέα της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε κοινότητες φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη και διαφύλαξη στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το κείμενο της πρόσκλησης θα το βρείτε εδώ.

Η δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε Μουσεία και Συλλογές Νεότερου Πολιτισμού, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης και παροχής αιγίδας σε συγκεκριμένες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2024. Η παρούσα πρόσκληση δεν καλύπτει αιτήματα για λειτουργικές δαπάνες ή κτιριακές υποδομές (εκτός από παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ) και δεν απευθύνεται σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟ φορείς. Το κείμενο της πρόσκλησης θα το βρείτε εδώ.

Για τις δύο Προσκλήσεις που αφορούν σε δράσεις για την ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς επισημαίνεται ότι:

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων (https://portal.culture.gov.gr/to-mitroo/odigos-mitroou-politistikon-foreon/). Οι μη εγγεγραμμένοι φορείς, προκειμένου να εγγραφούν, θα πρέπει έως και τις 31 Ιανουαρίου 2024, να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.

Η υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης και παροχής αιγίδας σε δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά από την 1 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2024.

Αναλυτικά οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος, οι όροι και προϋποθέσεις για την οικονομική ενίσχυση ή την παροχή αιγίδας έχουν αναρτηθεί και στον κόμβο του ΥΠΠΟ https://portal.culture.gov.gr/

Πηγή: cycladesopen.gr

Date

Ιαν 31 2024 - Μαρ 31 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.