Προβολή 4 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από το ΚΕΠΕΑ Σύρου

Προβολή 4 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από το ΚΕΠΕΑ Σύρου

Το ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης φέρνει, σε συνεργασία με την Αnemon Productions και το Cinedoc, τέσσερα “πράσινα” ντοκιμαντέρ στην Ερμούπολη.

Τα ντοκιμαντέρ, ελληνικής και ξένης παραγωγής, θα “ταξιδέψουν” τους θεατές από τη Θεσσαλία μέχρι την Κίνα και από την Αμερική έως τη Μεσόγειο, ανοίγοντας έναν κύκλο προβληματισμού για το περιβάλλον.

Οι προβολές

Στις 9 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, θα προβληθεί η ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες».

Το ντοκιμαντέρ έχει επίκεντρο τον θεσσαλικό κάμπο και την Ηλιάδα Καρδίτσας. Η ιστορία του ξεκινά όταν ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ο ξάδελφος του και πέντε γυναίκες του χωριού Ηλιάς αποφασίζουν να καλλιεργήσουν βιολογικές ντομάτες. Χρησιμοποιώντας παλιό σπόρο και όχι κάποια από τις μεταλλαγμένες ποικιλίες, φυτεύουν τα χωράφια τους με τον νόστιμο καρπό τον οποίο πρωτοέφερε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού στην Ευρώπη ο Κολόμβος πριν μισή χιλιετία, συνοδεύοντας την ωρίμανσή του με κλασική μουσική, αλλά και δημοτικά τραγούδια.

Η ταινία πήρε βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στη Θεσσαλονίκη για την ανθρωποκεντρική, συγκινητική όσο και διασκεδαστική κινηματογραφική «σύνδεση» του Χριστόφορου Κολόμβου με τον Ρίχαρντ Βάγκνερ και τη νεοελληνική πραγματικότητα.

«A marble travelogue» είναι η δεύτερη κατά σειρά προβολή που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Η υπόθεση της ταινίας, διάρκειας 98 λεπτών, έχει να κάνει με ένα κομμάτι λευκού μαρμάρου που εξορύσσεται στην Ελλάδα και το ταξίδι που ακολουθεί στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου μεταποιείται για πώληση πίσω στη Δύση. Καθώς η κατάσταση του παγκόσμιου εμπορίου αλλάζει και αλλάζει συνεχώς, συναντάμε εκείνους των οποίων η ζωή είναι αφιερωμένη στην εμπορευματοποίηση πραγμάτων τόσο των αρχαίων όσο και των νέων.

Η ταινία «Τhe perfect meal», διάρκειας 70 λεπτών είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία που θα προβληθεί στις 29 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Το Τέλειο Γεύμα (The Perfect Meal), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη, μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν «το τέλειο γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.

Τέλος, στο εργαστηριακό κέντρο ΚΕΠΕΑ Σύρου στην περιοχή του Μάννα, στις 12 Απριλίου στις 8 το βράδυ θα γίνει η 4η και τελευταία προβολή με την ταινία «Σιγή ιχθύος», διάρκειας 70 λεπτών.

Η «Σιγή ιχθύος» είναι ένα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με τη δημοσιογραφική έρευνα για τη λεηλασία του θαλάσσιου πλούτου και τη σκανδαλώδη άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμορφωθεί με τους στόχους που είχε θέσει για αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι το 2020.

Η κάμερα ταξιδεύει από την Καβάλα, τη Σάμο και την Αθήνα έως τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη, και τελικά την Παντελερία, ένα μικρό ιταλικό νησί μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας.

Πηγή: koinignomi.gr

Date

Φεβ 09 2024 - Απρ 12 2024
Expired!

Time

8:00 pm - 8:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.