Σαλπάροντας υπεύθυνα στα λιβάδια Ποσειδωνίας

Σαλπάροντας υπεύθυνα στα λιβάδια Ποσειδωνίας

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 18:30, το Cyclades Preservation Fund διοργανώνει στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (περιοχή «Νησάκι», Ερμούπολη) την ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση «Σαλπάροντας υπεύθυνα στα λιβάδια Ποσειδωνίας» για την αξία των λιβαδιών Ποσειδωνίας και την υπεύθυνη αγκυροβολία. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Cyclades Posidonia Alert.

Θα ξεκινήσει με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, βασισμένες σε ένα νέο εκπαιδευτικό πακέτο που δημιούργησε το CPF για την αξία και την προστασία της Ποσειδωνίας και περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και διασκεδαστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του Cyclades Preservation Fund (CPF), του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ανθρώπους της θάλασσας και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Πρόγραμμα:

18:30-19:00 Καλωσόρισμα

19:00-20:00 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

20:00-21:00 Ανοιχτή συζήτηση

21:00-22:30 Δικτύωση, με κέρασμα και μουσική

Το Cyclades Posidonia Alert είναι ενημερωτική πρωτοβουλία για την αξία της προστασίας των λιβαδιών Ποσειδωνίας, την ανάδειξη της σημασίας τους για το οικοσύστημα και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ανάγκη για υπεύθυνη αγκυροβολία των σκαφών αναψυχής. Υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) με επιστημονικό συνεργάτη το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Από το 2021 έχει ταξιδέψει σε 14 νησιά των Κυκλάδων και έχει πραγματοποιήσει 26 ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Date

Ιούλ 05 2024
Expired!

Time

6:30 pm - 9:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.