Συνέχεια των εκδηλώσεων της δράσης «Γεωργικός Πολιτισμός της Τήνου»

Συνέχεια των εκδηλώσεων της δράσης «Γεωργικός Πολιτισμός της Τήνου»

Σε συνέχεια της κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Χώρα της Τήνου την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών διοργανώνει παρουσίαση αποτελεσμάτων της δράσης ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ:

ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 μ.μ. στην ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΩΜΗ την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 μ.μ. στην ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΩΜΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ  το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει περιγραφή και ανάλυση των ευρημάτων από τις επιτόπιες έρευνες για συλλογή πληροφοριών και δειγμάτων σπόρων που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο διάστημα στα περισσότερα χωριά και οικισμούς της Τήνου και θα πραγματοποιηθεί από την Καθ. του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πηνελόπη Μπεμπέλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

H δράση «Γεωργικός Πολιτισμός της Τήνου» αποσκοπεί στην καταγραφή και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με τις γεωργικές παραδόσεις, γνώσεις και πρακτικές που αναπτύχθηκαν και επιτελούνται στην Τήνο, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα διαφύλαξης, με σκοπό την αναζωογόνηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αυτού στοιχείου που αποτελεί μέρος του λαϊκού πολιτισμού της Τήνου. Η παρούσα εκδήλωση έρχεται και ως συνέχεια των ερευνητικών αποστολών για τις τοπικές ποικιλίες της Τήνου, οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες στα περισσότερα χωριά της Τήνου.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση «Γεωργικός Πολιτισμός της Τήνου» υλοποιείται από την Εταιρεία Τηνιακών Μελετών, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΤΗΜΕΛ, θερμές ευχαριστίες στην Ενοριακή Επιτροπή Αγ. Νικολάου Στενής, στην Ενοριακή Επιτροπή Κώμης και στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου για την ευγενική παραχώρηση των αιθουσών.

Πηγή: tinostoday.gr

Date

Δεκ 28 - 30 2023
Expired!

Time

6:30 pm - 11:30 amΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.