Συζήτηση για την Πολεοδομική Μεταρρύθμιση με την έπαρχο και το δήμαρχο Τήνου

Συζήτηση για την Πολεοδομική Μεταρρύθμιση με την έπαρχο και το δήμαρχο Τήνου

Κοινή πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση σχετικά με την Πολεοδομική Μεταρρύθμιση εξέδωσαν η έπαρχος και ο δήμαρχος Τήνου.

Συγκεκριμένα, η έπαρχος Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου και ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, προσκαλούν όλους σε μία κοινή συνάντηση εργασίας προκειμένου να διατυπωθούν με σαφήνεια οι θέσεις και οι απόψεις που πρέπει να τεθούν υπόψη του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη, κατά τη σύνταξη του σχεδίου νόμου, για την Πολεοδομική Μεταρρύθμιση, το οποίο άμεσα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθεί η ψήφισή του.

Επειδή ήδη έχει ξεκινήσει η ευρύτερη συζήτηση για το ως άνω σχέδιο νόμου αλλά και επειδή θα εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν άμεσα την Τήνο, όπως η εκτός σχεδίου δόμηση, η οικοδομική αρτιότητα αγροτεμαχίων κ.ά., η παρουσία όλων των εμπλεκόμενων και μη, κρίνεται απαραίτητη και ουσιώδης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τήνου, (οδός Μεγαλόχαρης 24), την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00 και θα είναι ανοικτή για το κοινό της Τήνου.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα ο δήμαρχος του νησιού στις 5 Ιανουαρίου έχει αποστείλει στον υπουργό περιβάλλοντος και άλλους συναρμόδιους φορείς επιστολή επισημαίνοντας τα σημεία και τις λεπτομέρειες που αφορούν το νησί της Τήνου σχετικά με την επιχειρούμενη Πολεοδομική Μεταρρύθμιση.

Πηγή: naxostimes.gr

Date

Ιαν 16 2024
Expired!

Time

6:00 pm - 8:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.