Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες επικοινωνούν

Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες επικοινωνούν

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές από Ανάφη, Άνδρο, Θήρα, Κέα, Κύθνο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Σίκινο, Σύρο, Σέριφο και Φολέγανδρο δίνουν ξανά ραντεβού την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 19:00, για την αναβίωση των Φρυκτωριών, σε ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.

Οι Φρυκτωρίες είναι ένα σύστημα οπτικής επικοινωνίας με φρυκτούς, δηλαδή φλεγόμενους πυρσούς ή δαυλούς, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην αρχαιότητα για τη μετάδοση μηνύματος σε μακρινή απόσταση. Το άναμμα του πρώτου πυρσού ακολουθούν διαδοχικά οι υπόλοιποι φρυκτωροί ώστε να αναμεταδοθεί η είδηση. Αναβίωσαν πριν 21 χρόνια από τον δήμο Σίφνου, ένα νησί που διαθέτει δεκάδες πύργους σε βουνοκορφές που εξυπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό.

Μετά το άναμμα των πύργων ακολουθεί συγκέντρωση των εθελοντών σε κεντρικό σημείο του νησιού με προβολές, ομιλίες και μουσική εκδήλωση.

Σύρος: Στo Μύττακα (κεραίες-Πύργο) (δείτε το πρόγραμμα εδώ)

Πάρος: Στην Στέρνα, στη Βίγλα, στις Κουκουναριές, στο βουνό του Κανονιού, στον Παλιόπυργο, στο Νησί του Οικονόμου και στα Βιγλάκια Λάγγερης (δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ)

Σίκινος: Στην κορυφή της Ακρόπολης του Ελληνιστικού χωριού, όπου είναι χτισμένη η Αγία Μαρίνα (δείτε το πρόγραμμα εδώ)

Σαντορίνη: Στα Καστέλια Οίας, Ημεροβιγλίου, Πύργου, Ακρωτηρίου και Εμπορείου (δείτε το πρόγραμμα εδώ)

Date

Ιούν 23 2024
Expired!

Time

6:00 pm - 9:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.