Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου: Προβολή του ντοκιμαντέρ Venus de Milo: Disarming Beauty

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου: Προβολή του ντοκιμαντέρ Venus de Milo: Disarming Beauty

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου: Προβολή ντοκιμαντέρ «Venus de Milo: Disarming Beauty»

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας της Λέσχης Φωτογραφίας Κινηματογράφου Σύρου με φορείς εκτός του νησιού.

Η συνεργασία με την ΑNEMON Productions συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και περιλαμβάνει προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ και ταινιών.

Φέτος πρώτη ταινία είναι το Venus de Milo: Disarming Beauty (60′), συμπαραγωγή των YUZU ProductionsAnemon, ARTE & COSMOTE TV, σε συνεργασία με το SVT, CNC – Centre national du cinéma et de l’image animée, Creative Europe, τον Δήμο Μήλου και την Imerys. Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη & Yuri Averof

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μαζί με τη Μόνα Λίζα, είναι το αστέρι του Μουσείου του Λούβρου. Εκατομμύρια επισκέπτες συρρέουν για να την τιμήσουν. Είναι πηγή γοητείας και έμπνευσης από τότε που ανακαλύφθηκε στο νησί της Μήλου το 1820. Από τους ρομαντικούς και τους σουρεαλιστές ως τις μέρες μας, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και συγγραφείς τη λατρεύουν με εμμονή. Είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου: η Αφροδίτη της Μήλου.

Δύο μέτρα από αρχαίο λευκό μάρμαρο γεμάτα μυστήριο, πάνω στα οποία προβάλλονται οι φαντασιώσεις δύο αιώνων. Τι της δίνει αυτή την αύρα, αυτή τη δύναμη; Πώς, απ’ όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα μοναδικό, διαχρονικό και παγκόσμιο pop icon;

Διακόσια χρόνια μετά την άφιξή της στο Λούβρο, θα ανακαλύψουμε εκ νέου την ιστορία της και θα αποκαλύψουμε τι βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο όμορφα αινίγματα στην ιστορία της τέχνης.

Δείτε το trailer εδώ.

Πηγή: syros-agenda.gr

Date

Ιαν 24 2024
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pmΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.