Σύρος: Συλλογή υλικού για την αγορά της Ερμούπολης

Σύρος: Συλλογή υλικού για την αγορά της Ερμούπολης

Η Hermoupolis Heritage προσκαλεί όσους έχουν διασώσει τεκμήρια από την ιστορία, τα πρόσωπα και τη γαστρονομία της αγοράς της Ερμούπολης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του πολύτιμου υλικού.

Η Hermoupolis Heritage και οι συνεργάτες της ετοιμάζουν ένα βιωματικό αφιέρωμα για την αγορά της Ερμούπολης η οποία είναι από τις παλαιότερες του σύγχρονου ελληνικού κράτους, με αποδέκτες την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρονται για φωτογραφικό υλικό και χαρακτηριστικά αντικείμενα από την πρώτη εποχή της κεντρικής αγοράς, της οδού Χίου και της πέριξ περιοχής της Ερμούπολης. Το χρονικό πεδίο είναι από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας 1980.

Για την καλύτερη ταξινόμηση του υλικού, η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Μαρτίου 2024. Στο υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αναφέρεται η προέλευσή του και το όνομα του ατόμου ή του φορέα που θα το προσφέρει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6977170379 και στο email [email protected].

Πηγή: cyclades24.gr

Date

Μαρ 20 2024
Expired!

Time

All DayΟι «Βιώσιμες Κυκλάδες», έργο της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, είναι μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο καυτό ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες. Προβάλλοντας τα θέματα που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη των νησιών και διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους φορείς σε όλα τα επίπεδα, οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» έχουν στόχο να βρεθούν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων.