Εκπαιδευτικό διήμερο στη Μήλο για τη φροντίδα της άγριας ζωής

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε στη Μήλο το διήμερο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων από το δίκτυο Cyclades Care for Wildlife, που αποτελεί συνεργασία του Cyclades Preservation Fund και των εξειδικευμένων οργανώσεων περίθαλψης άγριων ζώων MOm, ARION, Αλκυόνη, και Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου.

Την πρώτη μέρα, Σάββατο, 30 Μαρτίου, έλαβαν χώρα ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δράση του Δικτύου και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τη διάσωση και περίθαλψη ειδών άγριας πανίδας, ενώ προβλήθηκε και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μεσόγειος- Πολιορκημένη Θάλασσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μήλου. Έγινε επίσης ανοιχτό κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους εθελοντές να λάβουν μέρος σε επιπλέον εκπαιδεύσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο τοπικών πιστοποιημένων εθελοντών που θα μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε άγρια πανίδα που το έχει ανάγκη, αλλά και να συλλέγουν δεδομένα για είδη σημαντικά για τη βιοποικιλότητα των Κυκλάδων.

Πανό του Cyclades Care for Wildlife. Πηγή: Cyclades Preservation Fund – CPF

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου έγινε πρακτική επίδειξη τεχνικών διάσωσης άγριας πανίδας και δόθηκαν στους παρευρισκόμενους οδηγίες για την άμεση παρέμβαση σε περιστατικά ασθενών, τραυματισμένων ή ορφανών ζώων όπως μεσογειακές φώκιες, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, φάλαινες, υδρόβια και αρπακτικά μεταναστευτικά ή ενδημικά πουλιά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας και με την υποστήριξη του Blue Marine Foundation.

Πηγή: Cyclades Preservation Fund – CPF

Related Posts

Επανένταξη άγριων πουλιών στη Νάξο
Στοιχεία: Τα κρουαζιερόπλοια αυξήθηκαν σε κάθε μεγάλο (και μικρό) λιμάνι των Κυκλάδων
”ΟΧΙ” στις τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, λέει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Μήλου