Κάλεσμα του Δημάρχου Τήνου για την πολεοδομική μεταρρύθμιση

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Δημάρχους των Κυκλάδων έστειλε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τη νέα πολεοδομική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει να εφαρμόσει το κράτος προκειμένου να περιορίσει τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι «αυτό που εμφανίζεται από διαφόρους ως ξεμπλοκάρισμα της εκτός σχεδίου δόμησης, θα φέρει την πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, σε επίπεδο Τήνου».

Αν και αναγνωρίζει την ανάγκη κάποιων περιορισμών, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι μεταξύ άλλων θα αχρηστευθούν ιδιοκτησίες που είχαν αγοραστεί ακριβά, στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προλάβουν να εκδώσουν άδεια οικοδομής. «Στο νησί μας μια μεγάλη μερίδα της οικονομικής δραστηριότητας έχει σχέση με την οικοδομική δραστηριότητα και η τυχόν εφαρμογή των άνω προβλέψεων θα κατακρημνίσει ό,τι πέτυχαν οι άνθρωποι της Τήνου τα τελευταία 20 χρόνια […] Στον βωμό της προστασίας του περιβάλλοντος, που την επιζητούμε, δεν έχει νόημα να μένει απροστάτευτος ο άνθρωπος».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος καλεί τους υπόλοιπους Δημάρχους των Κυκλάδων να συμμετέχουν στην προσπάθεια να ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες των τοπικών κοινωνιών. «Αν η πρόβλεψη της κυβέρνησης βοηθά άλλες περιοχές της πατρίδας, τα νησιά μας, με τις ιδιαιτερότητές τους, ιστορικά και λόγω τάξης μεγέθους, είναι βέβαιο ότι τα βλάπτει με τρόπο άδικο, αναδρομικό, αιφνιδιαστικό, αντισυνταγματικό και προκλητικό».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κεντρική φωτογραφία: Irena Kefala/Unsplash

Related Posts

Ο εκτοπισμός της μελισσοκομίας στην Πάρο
Νάξος: ισοπεδώσεις παραλιών εν ονόματι του καθαρισμού τους
Νέα στοιχεία για τη Μύκονο και το κύκλωμα του ΥΠΠΟ