Σύρος: Καταγγελία για παράνομες επεμβάσεις στον αιγιαλό

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου κοινοποίησε μηνυτήρια αναφορά για παράνομες κατασκευές μπροστά από πολυτελές συγκρότημα στον Μέγα Γιαλό (πέτρινη σκάλα και επίστρωση του αιγιαλού με σκυρόδεμα).

Όπως μας ενημερώνει το Δελτίο Τύπου των καταγγελλόντων, μπροστά από πολυτελές συγκρότημα εξοχικών κατοικιών με δύο πισίνες στην περιοχή του Μέγα Γιαλού εξελίσσονται εδώ και καιρό παράνομες οικοδομικές εργασίες στον αιγιαλό.

Συγκεκριμένα, «έχει διαμορφωθεί πέτρινη σκάλα που κατέρχεται από τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία μέχρι τον αιγιαλό. Επιπλέον, όλη η έκταση του αιγιαλού έχει επιστρωθεί με σκυρόδεμα. Τοποθετήθηκε ξύλινη πλατφόρμα και έχουν κατασκευαστεί σκαλιά εντός της θάλασσας, διαμορφώνοντας το χώρο σε ένα είδος ιδιωτικής πισίνας, καθώς οι εμπλεκόμενοι έκριναν ότι η φυσική διαμόρφωση του αιγιαλού ήταν ασύμβατη με την αισθητική τους και περιόριζε την ακώλυτη πρόσβαση σε αυτόν».

[Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου]

«Στον χώρο υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται για την αυθαίρετη αλλοίωση του αιγιαλού παρασκευάζεται εντός ιδιοκτησίας και διοχετεύεται μέχρι τον αιγιαλό μέσω αγωγού που καμουφλάρεται με κλαδιά (!)».

«Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου», συνεχίζουν, δηλώνει την αγανάκτηση του προς «όσους συμβάλλουν στην καταστροφή του μοναδικού τοπίου του νησιού μας, ιδιοποιούμενοι τον φυσικό μας πλούτο και τα κοινά αγαθά. Αντιστεκόμαστε στο θράσος και την αυθαιρεσία των λίγων που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των πολλών. Υπερασπιζόμαστε το ζωτικό μας χώρο. Υπερασπιζόμαστε τις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας!».

[Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου]

Ο σύλλογος κατέθεσε στις 28 Μαρτίου μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ζητώντας την άμεση παρέμβασή της κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Απευθύνθηκε επίσης προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.

Δείτε τη μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου εδώ.
Δείτε την αναφορά προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων εδώ.

Πηγή: Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου