Φωτιά σε εργοστάσιο στην Πάρο

Καίγεται το εργοστάσιο ξύλινων κουφωμάτων ΕΞΠΑ στην περιοχή Αρχίλοχος στην ανατολική Πάρο. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, η Ομάδα Διάσωσης και υδροφόρες.

H Ένωση Ξυλουργών Πάρου παρουσίασε κύκλο εργασιών κάτω από 2 εκατομμύρια το 2022 με το 68% των δαπανών της να αφορά παροχές προς του εργαζόμενους.

Σήμερα στο βαφείο του εργοστασίου ξέσπασε φωτιά κοντά σε φιάλες που προθερμαίνουν τα κουφώματα. Η φωτιά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλο το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να την σβήσουν με πυροσβεστήρες αλλά πολύ σύντομα αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν την τοπική Πυροσβεστική. Εκείνη απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την εγκατάσταση στον Aρχίλοχο. Έως τις πρώτες νυχτερινές ώρες η φωτιά δεν είχε ελεγχθεί. Οι καπνοί από βερνίκια και πρώτες ύλες είχαν απλωθεί σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από τα χωριά της Μάρπησσας, των Μαρμάρων και του Προδρόμου.

Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο έχει υποστεί ολική καταστροφή. Η ΕΞΠΑ ΑΕ συστάθηκε σε συνεταιριστική βάση το 1981 και γρήγορα η φήμη της ξεπέρασε τα σύνορα της Πάρου.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπιζάς εξέφρασε τη θλίψη του για την πυρκαγιά. «Ως Δήμος εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, στους μετόχους και στους εργαζόμενους της ιστορικής εταιρείας ξυλείας του νησιού μας καθώς και στις οικογένειές τους. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε όπου μπορούμε, ώστε να σταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται ξανά στα πόδια τους».

Related Posts

Ο εκτοπισμός της μελισσοκομίας στην Πάρο
Μαρτσέλο-Πάρος: Μία εξέδρα όπως στη Μύκονο 
Διαχείριση απορριμμάτων: Θα σκάσει η Πάρος;