Χρυσοχοΐδης για τη Μαφία της Μυκόνου: Σύντομα θα έχουμε συλλήψεις

«Έχει ξεκινήσει μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε στον εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και προσαγωγές στη Δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τη δραστηριότητα εγκληματικών οργανώσεων στη Μύκονο και άλλα νησιά.

Για το ζήτημα της αντιμετώπισης της λεγόμενης Greek Mafia στη Μύκονο και άλλους προορισμούς τοποθετήθηκε σήμερα, 11 Ιουλίου, ο Χρυσοχοΐδης σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Αν αναφερόμαστε ιδιαίτερα στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό είναι και η κορυφή του παγόβουνου και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διεργασίες που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τους εισαγγελείς προκειμένου να διερευνήσουμε αφενός τη συγκεκριμένη δολοφονία, η οποία έχει πάρει τον δρόμο προς την ανάκριση. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους οι οποίες συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ήδη η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες και διερευνά τα μέλη αυτών των εγκληματικών οργανώσεων και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή και τη χθεσινή εντολή για προκαταρκτική της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Αδειλίνη την οποία παρέλαβε ο κύριος Γκύζης, ο εισαγγελέας του οργανωμένου εγκλήματος, και η νέα υπηρεσία που δημιουργήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος που δε λειτουργεί ακόμη, θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους», δήλωσε.

«Εκεί παίζονται πολύ μεγάλα συμφέροντα, μεγάλα χρηματικά ποσά, και κινούνται γύρω από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Νοθεύουν τον ανταγωνισμό, υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες. Όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε στον εντοπισμό ποινικών πράξεων, σε συλλήψεις και προσαγωγές στη Δικαιοσύνη. Αυτά που συμβαίνουν και στη Μύκονο και σε άλλα νησιά όπως είναι η Ζάκυνθος, αλλά και σε άλλα νησιά στις Κυκλάδες που αναπτύσσονται ραγδαία, δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο τους κατοίκους και στους υγιείς τουρίστες και τους υγιείς επιχειρηματίες αυτών των περιοχών. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος», είπε ο υπουργός.

Σήμερα, μετά τη συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου Παναγιώτη Στάθη το πρωί της 2ας Ιουλίου 2024. Ο κατηγορούμενος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές λόγω των διασυνδέσεών του με τη Greek Mafia στη Μύκονο.

Related Posts

Ο εκτοπισμός της μελισσοκομίας στην Πάρο
Νάξος: ισοπεδώσεις παραλιών εν ονόματι του καθαρισμού τους
Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου