Η συλλογή αποτσίγαρων προστατεύει το περιβάλλον της Σύρου

Τα αποτελέσματα της δεύτερης συμμετοχής του στο πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, καταδεικνύοντας τη συμβολή που μπορεί να έχει η συνειδητή και συστηματική ανακύκλωση σε ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία είναι εγχείρημα της ΑΜΚΕ «Cigaret Cycle» με στόχο τη συλλογή, διαχείριση και ανακύκλωση των αποτσίγαρων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα αποτσίγαρα. Στις δράσεις του προγράμματος έχουν συμμετάσχει και άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σίφνος, η Μύκονος και η Αντίπαρος.

Κατά τη διάρκεια δύο ετών εφαρμογής του προγράμματος, 40 ειδικοί κάδοι συλλογής τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία του νησιού συγκεντρώνοντας περίπου 800.000 αποτσίγαρα, τα οποία ισούνται με «5.600 κυβικά μέτρα γλυκού ή αλμυρού νερού που σώθηκαν από ρύπανση, 40 κιλά λίπασμα που θα προκύψουν από το χαρτί και τα υπολείμματα καπνού και 150 κιλά πρώτης ύλης βιομηχανικού πλαστικού από την ανακύκλωση του μικροπλαστικού που περιέχεται στα αποτσίγαρα».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου εδώ.

Κεντρική εικόνα: Jas Min/Unsplash

Related Posts

Οι Απάτητες Παραλίες των Κυκλάδων
Τα «Χάρτινα Πάρκα» της Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς
Europa Nostra: Τα νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των πιο απειλούμενων τόπων στην Ευρώπη