Πωλείται βραχονησίδα δίπλα στη Μύκονο για 50 εκατ. ευρώ

Το Τραγονήσι ή Δραγονήσι είναι μια μικρή ακατοίκητη νησίδα των Κυκλάδων ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσίευσε τον Οκτώβριο το μεσιτικό γραφείο ZL Development Mykonos Golden Luxury στον διαδικτυακό χώρο του Spitogatos, το Τραγονήσι ή Δραγονήσι, έκτασης 2.500 στρεμμάτων, πωλείται αντί του ποσού των €50.000.000, δηλαδή €20/τ.μ. Βρίσκεται σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων ανατολικά της Μυκόνου. Διοικητικά ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Άνω Μεράς του Δήμου Μυκόνου. Πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, καθώς φιλοξενεί φωλιές της μεσογειακής φώκιας. Είναι επίσης γνωστό για τις σπηλιές του.

Στη νησίδα υπάρχει ο ναός της Παναγιάς, όπου γιορτάζει και τους Αγίους Βαρνάβα και Βαρθολομαίο. Στις 11 Ιουνίου, στον χώρο γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι.

Η αγγελία αναφέρει ότι είναι άρτιο, οικοδομήσιμο και εντός σχεδίου πόλεως/ρυμοτομικού σχεδίου. Μεταβιβάζεται είτε ολόκληρο, είτε μισό (βόρειο ή νότιο μέρος), είτε σε κομμάτια και είναι «ιδανικό για επενδύσεις Fast Truck 6στερες ξενοδοχειακές μονάδες ή για ιδιοκατοίκηση με προσωπικές βίλες». Το ίδιο το μεσιτικό γραφείο αναλαμβάνει τις κατασκευές, την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τις γεωτρήσεις που θα χρειαστούν.

Πηγή: Spitogatos

Κεντρική εικόνα: Wikipedia

Related Posts

Ν. Ζώρζος: Επιτακτική ανάγκη η ανέλκυση του Sea Diamond – Νέα δίκη [βίντεο]
Γιατί «πνίγηκε» από τα σκουπίδια το Πάσχα η Σαντορίνη;
Υπό μελέτη τα λιβάδια Ποσειδωνίας των Κυκλάδων